Hadar Galron: Mikve

 

Kortárs Drámafesztivál Budapest
Beit Lessin Színház, Tel-Aviv

2007. november 26-27. 19:00
Játékidő: 2 óra, szünet nélkül

Szereplők:
Tracy Abramovici, Miriam Gabriely, Anat Magen- Shabo, Nataky Ne’eman, Hadas Kalderon, Naama Shapira, Dana Schreyer, Shiri Sitton

Díszlet: Kinereth Kisch
Jelmez: Neta Haker
Zene: Eldad Lidor
Fény: Felice Ross
Rendező: Micah Lewensohn

Mi a mikve?

A mikve rituális fürdő , melyet a vallásos zsidó asszonyok a házasságkötéstől a menopauzáig látogatnak, hogy havonta egyszer megmerítkezzenek a vízben, megtisztuljanak a tisztátlan vértől, és újra érintkezhessenek a férjükkel.

Ki Hadar Galron?

Dráma- és forgatókönyvíró, színész, aki 1970-ben született Londonban, ortodox családban. Diplomáját már a Tel-Avivi Egyetemen szerezte, majd írni és játszani kezdett. Elsőként egy kétszemélyes vígjátékban nyújtott alakításával hívta fel magára a figyelmet, hiszen Izraelben szokatlan dolognak számított, hogy vallásos nők színpadra lépjenek. A Mikve Hadar Galron első egész estés darabja, amelyet 2004. augusztusában mutatott be a kortárs darabokat játsszó, 1980-ban alapított Beit Lessin Színház Tel-Avivban . A darab 2004-ben elnyerte az Izraeli Színházi Akadémia Az évad legjobb előadása díját. Az előadás már több mint 500-szor játszották, és lefordították többek között angolra, spanyolra és cseh nyelvre is. Galron jelenleg éppen újabb darabot ír a Beit Lessin Színház számára.

Miről szól a darab?

Galron darabja egy mikvében játszódik, nyolc női szereplővel. A főszereplő, Shira, a mikve új, fiatal és lelkes alkalmazottja, de a helyi ortodox közösség mégsem kedveli. Jó viszonyra törekszik főnökével, Shoshanával, aki azonban furcsa módon mindenáron meg akarja őrizni a fürdő „tisztaságát”. Kiderül, hogy Shira elődje tisztázatlan körülmények között a medence vizébe fulladt. Shira úgy érzi, tennie kell valamit, meg kell akadályoznia a további tragédiákat.

Az előadást feliratozással játsszuk.

.

Jegyek már válthatóak a Vidám Színpad jegypénztárában
és az ismert jegyirodákban!

6. Kortárs Drámafesztivál Budapest
2007. november 23. – december 3.
1094 Budapest, Bokréta u. 10. I./1.
Tel.: +361-786-2933
Skype: cdf_budapest
www.dramafestival.hu

Comments are closed.

Comments are closed.