Forrás: Híradó

Legkevesebb 12 halottja van annak az iráni esküvőnek, ahol a házi készítésű italt szolgáltak fel

Eddig 12 halottja van az iráni alkoholmérgezésnek- közölte az ISNA iráni hírügynökségre hivatkozva az AFP szombaton. Csaknem 70 ember vittek kórházba, miután házikészítésű alkoholt ittak egy lakodalomban. A tragédia még csütörtökön történt az iszlám köztársaság Bandar Abbas nevű kikötővárosában.

A helyi kórház igazgatója azt közölte, hogy kilenc beteg kómába esett, és szinte biztos, hogy közülük hatan meg fognak halni. Két ember megvakult a metanol-mérgezés következtében. Nem ez az első tömeges alkoholmérgezés Iránban. A legutóbbi eset tavaly áprilisban történt. Akkor 10-en haltak meg otthon főzött likőrtől. 2006 májusában 15 halottja, 2004 júniusában pedig 22 halottja volt az alkoholmérgezésnek.

Iránban börtön vagy korbácsolás fenyegeti azt, aki alkoholt készít, ad el, vesz vagy fogyaszt. Csupán a kisebbségi felekezeteknek, mint például a keresztény örményeknek vagy a zsidóknak engedélyezett az alkohol készítése és ivása, de csak zárt ajtók mögött. Az iszlám törvénykezést azonban rendre kijátsszák a többségi muzulmánok is, a szeszcsempészet igen elterjedt az országban.

Forrás: hirado.hu / FH

Comments are closed.