Forrás: Index

Magyarország gazdaságilag csődbe jutott, és ezért exportálja problémáit Szlovákiába, állítja a pozsonyi kormánykoalícióban részt vevő Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota a SITA hírügynökségnek szombaton adott interjújában.

“Meg vagyok győződve arról, hogy a déli szomszédaink problémáinak exportját Szlovákiába elsősorban a totális gazdasági kudarcuk váltotta ki. A Magyar Köztársaság gazdaságilag tönkrement. Ha nem kaptak volna 25 milliárd dolláros injekciót, akkor ennek az államnak a gazdasága leállt volna. Az az érzésem – és erről meg vagyok győződve -, hogy ezt a hatalmas problémát sajnos szélsőséges és radikális erővel próbálják meg elfedni” – nyilatkozta Ján Slota a szlovák hírügynökségnek.

Slota úgy fogalmazott, hogy a jéghegy csúcsát a neofasiszták királyhelmeci akciója jelentette. “A nyilasok még a háború utolsó napjaiban is lőtték a zsidókat a Duna-parton. Lelőtték őket, és a Dunába dobálták. Az ilyen emberek, ha eljönnek megemlékezni a bécsi döntésről, amelynek következtében Szlovákiától elszakították déli részeit és a fasiszta, horthysta Magyarországhoz csatolták, és megengedik maguknak, hogy egyenruhában jöjjenek Királyhelmecre koszorúzni, nos az az abnormális szemtelenség és arrogancia megnyilvánulása” – fejtette ki véleményét a magyarokat gyakran támadó szlovák koalíciós pártelnök.

Az önmagát Nemzeti Őrseregnek nevező csoportosulás 28 tagja november 8-án, a kelet-szlovákiai Királyhelmecen próbált megemlékezni az első bécsi döntés 70. évfordulójáról. Az egyenruhás személyeket a szlovák rendőrség letartóztatta, de másnap elengedték őket. Ugyanakkor tiltott önkényuralmi jelképek viselése és az emberi szabadságjogok elleni propaganda gyanújával bűnvádi eljárást indítottak ellenük.

Comments are closed.