Forrás: MNO

2008. november 11. 21:06europa press

Az uniós ügyekkel foglalkozó spanyol internetes hírportál arról számol be, hogy Madridban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az ottani kereskedelmi kamarában megnyitott Magyarország éve Spanyolországban című rendezvényen elmondta, Magyarország “érdekes lehetőségeket” nyújt a spanyol cégeknek, különösen a biotechnológia, a turizmus, a logisztika és az elektronikus technológia területén. Cristina Garmendia spanyol tudományos és innovációs miniszter megkérte a miniszterelnököt, hogy gondoljon a spanyol cégekre az infrastrukturális, megújítható energia és a környezetvédelmi technológiák terén.

Information Clearing House

Paul Craig Roberts, Reagan elnök volt pénzügyminisztériumi államtitkára a népszerű amerikai honlapon írt cikkében nyomatékosítja: Rahm Israel Emanuelnek a Fehér Ház stábfőnökének történelmi kinevezésével a meg sem kezdődött “változás” máris megállt. Az izraeli hadseregben önkéntesként is megfordult “szuper-likudnyik héja” Emanuel a Freddie Mac igazgatótanácsában 2001-ben 231 655 dollárt vett fel. “Obama tanácsadói ugyanazon washingtoni gazemberek bandájából és Wall Street-i bankosokból áll, mint Bushé”. Roberts professzor ezután felsorolja Obama tanácsadóit, Richard Holbrooke-tól Madeleine Albrighton át Dennis Rossig. Miután ismerteti hátterüket, ezt írja róluk: “Egyértelmű, hogy ezek nem olyan tanácsadók, akik megállítják Amerika háborúját Izrael ellenségeivel, vagy arra kényszerítik az izraeli kormányt, hogy elfogadja a valódi közel-keleti békéhez szükséges feltételeket”. Obama gazdasági csapata is éppen ilyen rossz. Ott a sztár Robert Rubin, aki nem kevesebbért felelős, mint a jelenlegi pénzügyi válságért. A változást nem Obama hozza, hanem a kapzsiság okozta válság, az amerikaiak elszegényedése; az, hogy Amerika gyártóiparának két oszlopa, a Ford és a GM térden állva könyörög, hogy a kormány tartsa életben az adófizetők pénzéből. A változást az okozza, hogy közeleg az amerikai birodalom vége.

Herald Tribune

A nemzetközi lap véleménycikkében az amerikai katonák jövőbeli státusáról, Washington és Bagdad között folyó tárgyalásokról az olvasható: a megállapodás aláírásának esélyeit csökkenteti, hogy a januárban esedékes iraki választás előtt senki sem akar túlzottan Amerika-barátnak mutatkozni. A késlekedés emlékeztet arra is, hogy Irán közreműködése nélkül nincs haladás Irakban.

Comments are closed.