Forrás: Magyar Rádió

Obama kijelölt kabinetfőnöke Izrael nagy barátja – állítja a helyi sajtó, amelyik megszólaltatja a megválasztott amerikai elnök barátjának édesapját is.

Az izraeli sajtó tele van azzal, hogy Rahm Emanuel, a frissen megválasztott Barack Obama talán legközelebbi munkatársa és barátja egy Amerikába szakadt izraeli orvos fia, akit az új amerikai elnök már meg is bízott a Fehér Ház vezetésével.

Az izraeli édesapa, dr. Benjamin Emanuel az egyik izraeli lapnak azt nyilatkozta, hogy fia természetesen mindent elkövet majd Obama befolyásolására, hogy Izrael-barát döntéseket hozzon. Az édesapa elmesélte, hogy befolyásossá lett fia egy kicsit beszél héberül is, és a közel-keleti békét pártolja, a klasszikus izraeli baloldali koncepció szerint két népnek két hazát szeretne. A washingtoni pletykák szerint Obama jobbkeze, Rahm Emanuel a zsidó állam hadseregében is szolgált, de a család nyilatkozata szerint ez nem igaz. Bár az első Öböl-háború idején önkéntesként segítette édesapja hazáját az északi határnál.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.