Forrás: HVG

Egy portál vége

Köszönetet mondott az amerikai nagykövetnek Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, amiért az Egyesült Államok megszüntette a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál működését.

Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő April H. Foley nagykövettel szerdán találkozott Budapesten, az USA külképviseleti székházában. A zárt ajtók mögötti megbeszélést követően Teleki László azt mondta: a találkozón a magyarországi cigányság helyzetéről, a kormány integrációs terveiről és a diszkrimináció elleni küzdelem eddigi eredményéről, valamint a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság tevékenységéről beszélgettek.

A romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott közölte: a romák társadalmi integrációjában nagy szerepe van a helyi programoknak, a megfelelő pénzügyi kondícióknak, de hozzáfűzte, a Roma Integráció Évtizede Programtól is elvárja, hogy az elérje a célközösséget, visszaszorítsa a diszkriminációt.

Teleki László elmondta: köszönetet mondott April H. Foley amerikai nagykövetnek a cigányság önszerveződéséért, társadalmi helyzetük javításáért végzett eddigi munkájáért.

A találkozón szóba kerültek a Magyarország utcáin tapasztalható rasszista jelenségek, amelyek erősítik a romákkal szembeni előítéleteket, valamint a Magyar Gárda tevékenysége is – tette hozzá. A szocialista képviselő közölte: köszönetet mondott az Egyesült Államok nagykövetének, hogy mára már nem érhető el a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál, amely amerikai szerverről üzemelt.

Magyarország még a múlt év elején kért adatokat jogsegélykérelem formájában az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumától a kuruc.info honlapot működtető egyesült államokbeli szerverről, de hiába, mert az amerikai törvények alapján nem kapott adatokat a weblap működtetőiről.

Comments are closed.