Forrás: MA

Náci jelszavakat skandáló fiatalok

Esztergom polgármestere elnézést kért Párkánytól

Esztergom polgármestere nyílt levélben kért elnézést Párkány polgármesterétől, amiért a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) tagjai Esztergomban tartott összejövetelük után a Duna szlovák partján, Párkányban náci jelszavakat kiáltoztak.

2008.07.15 20:02, ma.hu

Tisztelt Polgármester Úr! Kedves Barátom!

Esztergom közössége és a magam nevében, a rendzavarók helyett elnézést kérek Tőled és párkányi barátainktól azért az atrocitásért, ami Titeket ért július 13-a hajnalán, és amiről én -szabadságomat töltve- csak a másnap esti híradásokból értesültem. A szervezet, amelynek tagjait Párkányban elfogták, letartóztatták, akik ellen vádat emeltek, magánterületen tartotta rendezvényét.

Sajnos nincs eszköz a kezünkben ahhoz, hogy az ilyen, városunkban nem kívánatos rendezvényt, provokációt megtiltsunk, megakadályozzunk. A magyar gondolkodástól távol áll a letartóztatottak náci viselkedése, tőlünk, esztergomiaktól az, hogy testvérvárosunk békés, nyugodt életét megzavarjuk, jó kapcsolatainkat tönkretegyük. Sajnáljuk, hogy ezek a bajkeverők megjelentek utcáinkon. Erőszakos, gyűlölködő viselkedésük káros, a szervezet nem kívánatos Esztergomban.

Az uszításra létrehozott kártékony csoport vezetőivel, tagjaival Esztergom Város Önkormányzata nem kíván fenntartani semmiféle kapcsolatot. Arra kérjük azokat a hatóságokat, amelyek tenni tudnak e szervezet fellépéseinek, rendezvényeinek megakadályozásáért, tegyenek meg mindent, hogy ilyen támadás ne érje közösségünket.

Esztergom, 2008. július 15.

Megkülönböztetett tisztelettel

Meggyes Tamás

Esztergom Város polgármestere

Comments are closed.