Forrás: Híradó

Panoráma

A hadgyakorlaton kilőttek egy “szuper gyors” torpedót is

Az erőteljes nyugati tiltakozás ellenére Irán a Perzsa-öböl térségében csütörtökön újabb rakétakísérleteket hajtott végre.

A Press TV iráni műholdas televízió csak annyit közölt, hogy a forradalmi gárdisták az öböl vizein zajló haditengerészeti gyakorlatuk harmadik napján újabb föld-víz, föld-föld és víz-föld osztályú rakétákat lőttek ki.

A csütörtöki hadgyakorlaton kilőttek egy “szuper gyors” torpedót is – közölte az állami televízió. Az ellenséges tengeralattjárókat célzó lőszeren kívül szerepeltek a gyakorlaton a Forradalmi Gárda elit alakulat hadihajóiról kilőtt rakéták is.

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter néhány órával az újabb tesztek előtt azt mondta, segítenek szövetségeseiknek megvédeni magukat Iránnal szemben.

Az iráni állami televízió szerint szerda éjjel több nagy és közepes hatótávolságú lövedéket teszteltek, de további részleteket nem árultak el. Szerdán napközben egy nagy hatótávolságú, Shahab-3-as rakéta kilövése okozott nemzetközi aggodalmat. A 2000 méterre is eljutó lőszer eléri Izraelt is.

Comments are closed.