Forrás: Magyar Rádió

Elnökjelölttől kicsit szokatlan módon, külföldi körútra indul a napokban Barack Obama, a demokraták legesélyesebb jelöltje. Ellátogat Izraelbe, ahol gyakorlatilag elnöknek kijáró tisztelettel fogadják. Amerikában azonban vita robbant ki a politikus viselkedése körül. (MR/Washington)

A demokraták várható elnökjelöltje a tervek szerint találkozik Ehud Olmert kormányfővel és az izraeli politika más vezető személyiségeivel, és ellátogat Zderótba is. Abba a dél-izraeli városba, amelyet gyakran érnek támadások Gáza felől.

Közben az Egyesült Államokban kisebb polémia alakult ki az illionis-i szenátor körül. Jesse Jackson, az ismert afro-amerikai polgárjogi vezető ugyanis egy televíziós interjú előtt, nem tudván, hogy a mikrofon már be van kapcsolva, azt sutyorogta a riporternek, hogy Obama magas lóról beszél a feketékkel, és a legszívesebben kiverné belőle a hülyeséget. Nagy lett a visszhang, Jackson saját fia is, aki szintén politikus, kikelt a félreérthetetlen és durva mondatok miatt az apja ellen, visszautasította apja állítását. Jessy Jackson nyilatkozatban kért bocsánatot, amelyet az Obama-kampánycsapat el is fogadott.

Járai Judit, Washington)

Comments are closed.