Forrás: MNO

A Pest megyei településen történteknek a rendőrség nem képes a végére járni

2008. június 30. 09:41Három ügyben nyomoz párhuzamosan a váci rendőrkapitányság a Pest megyei Galgagyörkön két hete történtek miatt. Latorovszky Gábor százados, a bűnügyi osztály vezetője lapunknak elmondta: ezek közül két bűncselekménynek egyazon személy, O. László a gyanúsítottja. A roma férfit rongálással és súlyos testi sértéssel gyanúsítják, amiért – mint ismert – úgy megütötte a szomszédját, hogy annak beszakadt a dobhártyája, majd miután a sértett emiatt feljelentést tett, bosszúból autójának az üvegét is betörte.

A harmadik bűncselekménynek továbbra sincs gyanúsítottja. Latorovszky Gábor szavai szerint ebben az esetben “a kisebbség rovására” történt rongálás miatt indult eljárás, amiért ismeretlenek összetörtek egy televíziót az O. László családja által lakott házban. A bűnügyi osztályvezető közölte: jelenleg is tart a sértettek és a szomszédok tanúkénti kihallgatása, és ez ügyben várhatóan hoszszabb ideig tart majd a nyomozás.

Emlékezetes, a közelmúltban két családnak kellett elmenekülnie galgagyörki otthonából a bűncselekményekkel gyanúsított O. László és népes rokonságának-barátainak fenyegetése elől. A súlyosan bántalmazott Pölöskei László házát mintegy harminc cigány vette körbe és dobálta meg kövekkel. Pölöskei előbb a rendőrséget hívta, de csupán négy járőr érkezett, akik a jegyzőkönyv felvétele után gyorsan távoztak. Miután a lincshangulat fokozódott, Pölöskei László a Magyar Gárda segítségét kérte, akik rövid időn belül nagy erőkkel megjelentek a településen, és segítettek a kiköltözésben a két megfenyegetett családnak. Érdekes, hogy a rendőrség csak azután vonult nagy erőkkel a helyszínre, miután a gárda megjelent. Az elmérgesedett vita hátterében az állt, hogy O. Lászlóék illegálisan birtokba vették Pölöskeiék házát, nem fizették a közüzemi számlákat és nem voltak hajlandók kiköltözni sem. Bár a romák azt állítják, a ház egy zsebszerződéssel az övék lett, a rendőrségen arról tájékoztatták lapunkat: erre semmilyen bizonyíték, dokumentum nincs.

Galgagyörkön azóta a kedélyek lecsillapodtak, és csupán a szokásos két-három rendőr járőrözik a Pest megyei településen.

Pilhál Tamás

Comments are closed.