Forrás: Híradó

Belpolitikai Napló

A Magyarok Világszövetsége és az újpesti katolikus plébánia nemet mondott Goebbels antiszemita propagandafilmjére, ifj. Hegedűs Lóránt temploma azonban állítólag fogadókész

Július 4-én, pénteken este egy harmadik helyszínen mindenképpen bemutatják az 1940-ben forgatott Jud Süss című filmet, sőt egymás után kétszer is – írja a Népszava.

A lap felidézi, hogy a Magyarok Világszövetsége után az újpesti katolikus plébánia is megtiltotta Joseph Goebbels durván antiszemita propagandafilmjének vetítését. A művet a könyvkiadó Gede testvérek cége, illetve ifjabb Hegedűs Lórántné Kovács Enikő, Budakeszi alpolgármestere anyagi és erkölcsi támogatásával azonban mégis bemutatják azt.

Gede Tibor az egyik szélsőséges internetes portálnak nyilatkozott arról, hogy egy harmadik helyen mindenképpen lesz bemutató. A vetítés helyszínét titokban tartják, azt csak az utolsó pillanatban kívánják közölni a telefonon jegyet rendelőkkel.

A Népszava úgy tudja, hogy valószínűleg ifjabb Hegedűs Lóránt Szabadság téri templomának katakombaszínháza ad helyet az előadásoknak.

Comments are closed.