Forrás: Bors

Jól kiverte a biztosítékot a Magyar Gárda a rendszeres felvonulásaikkal: Kondorosi Ferenc, az Új Rend kormánybiztosa most azt javasolja, hogy inkább az önkormányzatok hozzanak létre saját rendőrséget.

A Magyar Gárda rendszeresen felvonul olyan kistelepüléseken, ahol roma és nem roma lakosok konfliktusáról szereznek tudomást.

Egy önkormányzati rendőrség felállítása javíthatná az állampolgári biztonságérzetet

Fotó: MTI

A jelek szerint ezt elégelte meg Kondorosi Ferenc kormánybiztos, aki úgy nyilatkozott a Hírszerzőnek: Egy önkormányzati rendőrség felállítása javíthatná az állampolgári biztonságérzetet.

– A kérdésben nem egyeztettem senkivel, és azt is tudom, hogy ehhez 2/3-os törvény kell – fogalmazott a Borsnak az Új Rend kormánybiztosa.

Egyelőre senki nem tudja, hogy honnan lehetne az ehhez szükséges anyagi és politikai támogatást előteremteni, így Gémesi György sem. Gödöllő első embere azonban pártolja az ötletet. – Amennyiben a kormány biztosítaná ehhez a forrásokat, minden további nélkül fel lehetne állítani a helyi rendőrségeket, ugyanis jelenleg a közterületeseknek túl gyengék a jogosítványai – érvelt a gödöllői polgármester.

A pénzek elosztásáról a minisztérium dönt, melynek élén Gyenesei István áll. Szerinte egyelőre nem lesz központi pénz erre.

– Ha megvalósul terv, akkor ezt az önkormányzatok költségvetéséből kell megoldani – mondta lapunknak a tárcavezető.

A felvetést előidéző Magyar Gárda alapítója, Vona Gábor lapunknak kijelentette: – Előfordult, hogy a rendőrök megköszönték a gárdisták közreműködését, amit elismerésnek vélek. Ha Kondorosi komolyan gondolja a helyi rendőrségek megszervezését, én leszek a legboldogabb, ezeket azonban nem a Gárda ellen, hanem a magyar emberekért kell létrehozni – tette hozzá a Gárda vezetője.

Az ORFK szóvivője, Garamvölgyi László nem kívánta kommentálni Kondorosi javaslatát.

S.G.

Comments are closed.