Forrás: Híradó

Gyerek Sziget – Bp. (2008.05.31. – 2008.07.06.)

Ez nem mese, ez a Gyerek Sziget

Június 14-én és 15-én már harmadik hétvégén tobzódhatnak kicsik és nagyok a T-Com Gyerek Sziget ingyenes és változatos programjaiban a Hajógyári -szigeten.

Szombaton a Nagyszínpadon a Karaván Famíliát majd Huzella Péter műsorát láthatják-hallhatják a kilátogatók, vasárnap pedig – sok egyéb színpadi produkció mellett- Gulliver-mesejáték és Kolompos -koncert ad okot a vidámságra.

Természetesen a zenés produkciók mellett ott lesznek még a népszerű bohócok, zsonglőrök, az Állatsimogatóban állatok, melyek simogatásra vágynak, lehet majd nemezelni és batyusbábot csinálni, vagy mézeskalácsot készíteni, aki pedig inkább sporttal kényeztetné magát, azt várja a TV2 Sportjátékok helyszín.

Rengeteg unikális programmal készültek a szervezők ezen a hétvégén is: a jógasátorban lesz pacsíszi és leela-játék, lehet majd indiai sprirituális dalt tanulni és énekelni, szombaton török vasárnap pedig zsidó mesét nézni a Vándor Vurstliban. A Duna Múzeumban -ami Esztergomból jön el a Gyerek Szigetre – kipróbálhatják a gyerekek hogyan lehet együttes erővel védekezni az árvíz ellen, lehet majd fahamuval és mosószappannal mosni, ahogy azt dédanyáink tették, és megtudhatják hogyan működik a csigavonalas vízemelő. A Ford KRESZ Parkban KRESZ -pályán ismerkedhetnek meg a gyerkőcök a szabályos közlekedéssel. A Társasvár helyszínén, a Kamasztér Alapítvány szervezésében logikai és stratégiai játékokat játszhatnak a családok, míg a Magyar Géniusz Pont helyszínen szakemberek tesztekkel, a gyermek korosztályának megfelelő játékokkal várják a csemetéket és a szülőket, így az utóbbiak biztos forrásból megtudhatják, miben tehetséges gyermekük. A Marczi -Sátorban ez a hétvége az állatoké, illetve azoké a gyerekeké akik rajonganak értük, vagy pont az ellenkezője… itt minden szóba kerül majd, ami az állatokkal, növényekkel kapcsolatos lehet: a gyerekek megfigyelhetik őket, előcsalogathatják őket, madarászkodhatnak kicsit, a nap végén pedig kedves kutyákkal barátkozhatnak.

A Játsszunk Csodavilágot! sátorban gyermekjátékdrámát tartanak gyerekeknek és szülőknek, itt nem csak előadások, hanem csodák is születhetnek majd.

A szülők pihenésére és szórakoztatására is gondoltak a szervezők: a Libero Pihisziget Szigetben a 0-3 éves korúak igényeinek megfelelő játékok és szórakoztató programok várják a „nagyon kiskorúakat”, lehetővé téve így a szülőknek, hogy a nagyobb gyerekekkel együtt vehessenek részt az egyéb programokon, vagy „beülhessenk” a szülőknek szóló beszélgetések, előadások egyikére.

Mint mindig, most is lesz Ability Park, ahol látássérültek, siketek, mozgássérültek és értelmi fogyatékosok által bemutatott játékok segítségével valamennyi korosztály élvezhetően és érthetően kaphat információkat fogyatékos embertársaink életéről. A Mese Postában egyedi, a helyszínen készült bélyegekkel adhatják fel sajátkészítésű képeslapjaikat a gyerekek.

A hajójárat – amelyet érdemes igénybe venni a kijutáshoz- a 0-14 éves korúak számára ingyenes, a részletes menetrend a www.sailor.hu oldalon található. A rendezvényen most is ingyenes csomagmegőrző működik, a k-id up karkötőt – amire rá lehet írni a gyerek nevét és a saját vagy kísérő telefonszámát – pedig már érdemes a hajón igényelni.

A rendezvény részletes programja és egyéb, a rendezvénnyel kapcsolatos információk a www.gyereksziget.hu weboldalon találhatóak meg.

Comments are closed.