Forrás: Magyar Rádió

Izraelben a Munka Párt ülésén Ehud Barak, a párt vezetője bejelentette, hogy támogatni fogják 25-én a parlament feloszlatásának indítványát. Ezzel szigorúbbá tette, időbeli határhoz kötötte múlt heti ultimátumát, amely azt követelte a Kadima párttól, hogy váltsa le Ehud Olmert miniszterelnököt az ellene felmerült korrupciós vádak miatt.

Olmert elvileg igent mondott a Kadimán belüli előválasztásokra, de annak időpontjáról továbbra sem döntöttek, csak különféle választásokat előkészítő bizottságok felállításáról határoztak, ami a szakértők szerint további időhúzást jelent, miközben a többi párt egyre türelmetlenebb.

Barak a Munka Párt, a legnagyobb koalíciós partner vezetője, a mai frakcióülésen kijelentette, hogy amennyiben a Kadima saját keretein belül nem választ új vezetőt, akkor az előrehozott választásokat támogatják. Bár a közvélemény-kutatási adatok szerint annak legnagyobb nyertese az ellenzéki Dikud vezetője, Benjamin Netanjahu lenne, ami valójában sem a Munka Pártnak, sem a Kadimának nem érdeke.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.