Forrás: Híradó

Kulturális hírek

Az augusztus 30-től szeptember 8-ig tartó rendezvényre már most elkezdték a jegyek árusítását

Augusztus 30-és szeptember 8-a között rendezik meg ebben az évben a Zsidó Nyári Fesztivált. A korábbi évekhez hasonlóan külföldi vendégművészek és hazai előadók egyaránt fellépnek a budapesti rendezvényen. Idén “Bulizóna” címmel első alkalommal szerveznek könnyűzenei koncertsorozatot olyan együttesek részvételével, mint a Magna Cum Laude, a Besh o droM és a Vodku zenekar – tájékoztatták a Független Hírügynökséget a rendezvény szervezői.

További információ a rendezvényről a: www.zsidonyarifesztival.hu oldalon olvasható.

A tizenegyedik alkalommal megrendezett Zsidó Nyári Fesztivál vendége lesz mások mellett, Dudu Fisher, az izraeli kántorból lett Broadway-sztár énekes, előadóművész. A rendezvényen fellép a Cotton Club Singers is. Az est érdekessége, hogy nemcsak a jelenlegi felállásban hallgathatja meg a közönség az együttest. Az egykori Cotton Club Singers tagok, így Zséda, Szűcs Gabi és Kozma Orsi is fellép a Dohány utcai zsinagógában.

Az Uránia Filmszínházban a világzene, a jazz és a klezmer legrangosabb hazai és külföldi előadói lépnek fel. A fesztiválon koncertet ad az egyik legnépszerűbb izraeli harmónikás együttes, az Adler Trió és első alkalommal érkezik Budapestre a holland klezmer együttes, a Nikitov. A magyarok közül a Palya Bea Quintet sem hiányozhat a világzenei palettáról.

A Reneszánsz Év rendezvényeihez kapcsolódva többek között egy olasz régizene együttes, a Lucidarium lép fel a Zsidó Nyári Fesztiválon. Horgas Eszter fuvolaművész pedig a legendás zeneszerző, karmester Leonard Berstein emléke előtt tiszteleg koncertjével.

A komolyzene, az irodalom és a képzőművészet kedvelőit is várják a fesztivál új és régi helyszínein, így a Rumbach utcai zsinagógában, az Alexandra Könyvesházban, a Mednyánszky Galériában, a Szlovák Intézetben, a Lengyel Intézetben és a B55 Kortárs Művészeti Galériában.

Comments are closed.