Forrás: Hírtv

Legalább hét palesztin megsérült, amikor izraeli katonák tüzet nyitottak egy összesereglett tömegre Ciszjordániában – adta hírül az AFP. A katonák körözött palesztinokat akartak őrizetbe venni, de a helyiek nem hagyták.

Az izraeliek egy tucatnyi terepjáróval érkeztek meg a ciszjordániai al-Doha faluba. Körbevettek egy lakóházat, és lezárták a környéket. Rövidesen több száz palesztin, főként fiatalok gyűltek össze, és kőzáport zúdítottak a katonákra, akik előbb tüzet nyitottak, majd erősítést kértek. Végül még 12 izraeli jármű, köztük páncélozott buldózerek érkeztek a településre, és feloszlatták a csődületet.

Egy palesztin biztonsági illetékes szerint hét palesztin sebesült meg éles golyóktól és gumilövedékektől. A helyszínen tartózkodó újságírók szerint több katona köveket dobált vissza a tömegre, megsebesítve az AFP francia és a Reuters hírügynökség fotósait is.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint egységeik körözés alatt álló palesztinokat akartak őrizetbe venni, amikor a 200 fős tömeg rájuk támadt.

(FH)

Comments are closed.