Forrás: Blikk

BUDAPEST- A magyar filmgyártás legnagyobb vállalkozásába fogott Losonczi Gábor producer: négymilliárd forintos költségvetéssel filmet készít Kincsemről, a legismertebb magyar versenylóról. A rendező Koltai Lajos lesz, az operatőr Pados Gyula. A négy főszerepet igazi világsztároknak szánják

A Sorstalanság 2,5 milliárd forintos és a Hídember közel 1,5 milliárd forintos költségvetésének összegéből készül a Kincsem-film, amelyet Losonczi Gábor álmodott meg. A producer hosszú évek alatt gyűjtötte öszsze azt az anyagot, amelyből még az idén elkészül a forgatókönyv. Azzal aztán irány a világ, meg kell keresni azokat a koprodukciós partnereket, akikkel a magyar viszonylatban nem mindennapi költségvetésű filmet 2010-ben elkezdhetik forgatni. A bemutatót 2011 tavaszára tervezik.

Losonczi gábor producer nagy becsben tartja festményét, amely a legendás versenylovat ábrázolja

– Kincsem a világ leghíresebb lova, a mai napig. Pedig 134 évvel ezelőtt, 1874-ben kezdett versenyezni. 54 futamon indult, az összeset meg is nyerte kanca létére. Talán ezért nem meglepő, hogy a világon 300-400 helyen van szobra, ebből 118 Angliában – mesélt lelkesen a négylábú magyar csodáról a producer, aki már azt is tudja, kik alkotják majd a film alapstábját.

– A mozit Koltai Lajos rendezi, az operatőri munkát pedig Pados Gyula végzi. A négy főszerepre – azaz Kincsem trénere, zsokéja, tulajdonosa, valamint legnagyobb rajongója, egy titokzatos lila ruhás nő alakítására mindenképpen világsztárokat szeretnénk szerződtetni. Az ő gázsijuk viszi majd el a költségvetés legalább egyharmadát.

Ráadásul valószínűleg készül majd egy amerikai és egy európai verzió is, mert egyszerűen más a két kontinens filmkultúrája – mesélte el a terveket Losonczi. Úgy tudjuk, Andy Vajna is érdeklődik a film iránt, amelyről Losonczi Gábor és Koltai Lajos mesélt neki, stílusosan egy lóversenyen. – Még nem tárgyaltunkróla hivatalosan, de egy tévéműsorban már említést tett a tervekről, és arról, hogy szívesen részt venne a valóra váltásában – árulta el a producer.

Bajkó Panka

Comments are closed.