Forrás: Index

Továbbra is feszült a viszony a Fejér megyei Pátkán a helyi roma és nem roma lakosság között. Miközben a rendőrség megemelt létszámmal ügyel a rendre, egy frissen létrejött civil kezdeményezés demonstráló gyűléseket szervez a településen kialakult helyzet miatt. A hírek szerint a péntekre tervezett megmozduláson a Magyar Gárda is részt vesz.

Polgári Összefogás néven civil kezdeményezés indult Pátkán. Hétfőn délután petíciót adtak át a polgármesternek. A petícióban azt követelik, hogy az önkormányzat az emberi együttélés alapvető szabályait minden pátkai lakostól követelje meg. Csatlakozzon azokhoz a településekhez, amelyek a segélyek folyósítását közmunkához kötik, indítson eljárást a köznyugalmat fenyegetők ellen, és fokozza a rendőri jelenlétet.

A Fejér megyei településen kedden hajnalban Molotov-koktélokat dobtak romák lakóházaira. Senki nem sérült meg, a támadással három polgárőrt gyanúsítanak. Őket előzetes letartóztatásba helyezték, a vád ellenük emberölés megalapozott gyanúja. A pátkaiak pénteken fórumot hívtak össze, hogy kiálljanak a polgárőrök ártatlansága mellett, és pénz gyűjtsenek a családjaiknak. A fórum után többen a romák házai elé vonultak, az összecsapást a rendőrök akadályozták meg. h i r d e t é s

Comments are closed.