Forrás: Híradó

Belpolitikai Napló

Várpalota pénze szélsőjobboldali szervezetekhez szivárog a szocialisták szerint

Az MSZP szerint várpalotai önkormányzat pénze szélsőjobboldali civil szervezetekhez szivárog át – mondta Deák Istvánné, a település szocialista országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten újságíróknak.

A Veszprém megyei városban “kart karba öltve jár a fideszes városi vezetés, illetve a szélsőjobbhoz kötődő szervezetek”, és az önkormányzat költségvetéséből is forrásokat biztosítnak nekik – mondta a politikus.

Az országgyűlési képviselő közölte: Németh Árpád (Fidesz-KDNP) polgármester 2006-os hivatalba lépése után azt mondta, átalakítják a civil szervezetek támogatását, azokat a szervezeteket fogják elsősorban támogatni, amelyek a városnak szerintük értéket teremtenek.

Deák Istvánné felidézte: a fideszes többségű önkormányzat május végén hagyta jóvá a pénzügyi bizottság vezetője, Helt Tamás, a Jobbik és a Fidesz támogatásával indult képviselő javaslatát.

Ennek alapján – folytatta a politikus – az évtizedes múlttal rendelkező civil szervezetek, nyugdíjas klubok, karitatív szervezetek 20 ezer és 50 ezer forint közötti támogatásokat kaptak, míg a város vezetésével lojális szervezetek több százezer forintos juttatáshoz jutottak.

A politikus példaként említette az egymillió forinttal támogatott Őrzők Rendje Egyesületet, amely második éve Hun napokat szervez Várpalotán, ahol a fellépők az Egészséges Fejbőr, a Magozott Cseresznye és a Romantikus Erőszak nevű zenekarok. Hozzátette: 500 ezer forintos támogatást kapott a Palotai Turul Társaság, amely a Magyar Gárda várpalotai tagtoborzóját szervezte.

Deák Istvánné közölte: 250 ezer forintot, illetve Helt Tamás képviselői önálló indítványa nyomán kétmillió forintot kapott a Trianon Múzeum Alapítvány. Mint mondta, a képviselői indítvány előterjesztője Szabó Pál Csaba, az alapítvány vezetője volt.

Comments are closed.