Forrás: Index

Titkos fegyverraktárra bukkant az egyiptomi rendőrség a Sínai-félszigeten, mindössze 80 kilométerrel délre a Gázai övezettől, ahová a fegyvereket be akarták csempészni – közölték szombaton biztonsági források.

A 2200 lőszert, 30 légvédelmi rakétát, harckocsi-elhárító rakétákat, kézigránátokat, automata kézifegyvereket egy hegyi rejtekhelyen találták, azon a környéken, amelyet a 2004-es és 2005-ös egyiptomi pokolgépes merényleteket elkövető szélsőségesek is használtak búvóhely gyanánt.

A rendőrség lezárta a környéket, de eddig senkit nem vett őrizetbe az ügyben.

Izrael azzal vádolja Egyiptomot, hogy nem tesz meg mindent fegyvereknek a Gázai övezetbe való becsempészése ellen, így ottani palesztin szélsőséges szervezetek rendszeresen kapnak fegyverutánpótlást. Az egyiptomi hatóságok ezzel szemben azt bizonygatják, hogy fellépnek a csempészés és az illegális határátlépés ellen.

Izrael egyiptomi közvetítéssel tűzszüneti tárgyalásokat folytat a Gázai övezetet uraló Hamász radikális szervezettel, de a tűzszünet megkötésének egyik fő feltételéül a csempészés beszüntetését szabja.

Comments are closed.