Forrás: MNO

2008. május 22. 00:00Nincsen semmi okod az SZDSZ

miatt keseregni, Feri. Győztetek,

Feri. Az úgynevezett rendszerváltás egyetlen maradéktalanul sikeres, eredményes politikai alakulata az SZDSZ. Mindent elért, amit csak elérhetett ebben a feltartott kezű országban. Tombol a liberális diktatúra. Vagy még nincs befejezve a Mű, Feri?

Mit akartok még? Az állam romokban hever, úgyszólván már csak az APEH, a titkosszolgálat és a rohamrendőrség működik. A “poroszos” iskolarendszer szétverve, M. Bálint keze még minisztersége után is érezhető, hiszen rendeletileg éppen most szüntetik meg a jó képességű gyerekeket tömörítő középiskolák beiskolázási rendjét, hogy az “integrált” oktatás áldásait ne is említsem. Hovatovább már tanulnia is tilos lesz annak, aki nem kiválasztott.

Az egészségügyi ellátás a “reform” eredményeként oda jutott, hogy ha az MSZP-SZDSZ tandem marad még két évig, addigra nem lesz orvos és ápoló a kórházakban, sőt nem lesznek kórházak sem. Egy lépésre vagyunk attól, hogy csak sürgősségi kórház lesz (megyénként egy), és az egészségügyi ellátás a lassú halálba kísérésre redukálódik. (Persze aki meg tudja fizetni, annak nem.)

Magyar Honvédség a gyakorlatban nem létezik. Egy puskalövés nélkül bármikor, bárki elfoglalhatja ezt az országot. Minden szomszédos országnak nagyságrendekkel nagyobb a hadereje. Vagy úgy gondolod, hogy a NATO majd megvéd bennünket? Mint a görögöket a törököktől, vagy a törököket a görögöktől?

Az emberek olyan szegények, hogy a létfenntartásuk forog veszélyben, a kis pénzük nem elég a lakásrezsire, élelmiszerre, gyógyszerre. És még azt mondod, hogy az SZDSZ politikai hibát követett el, mert ” ösztönzője volt a nem megalapozott jóléti politikának, amely a csőd közelébe vezetett”. És hogy visszás most kilépni a koalícióból, “amikor először van az MSZP-nek olyan vezetője, aki megpróbál szakítani a Kádár-kori funkcionáriusok pártjának a hagyományaival…” (Népszabadság, április 25.)

Mit szeretnél még elérni, Feri? Ez még nem elég? Mit kellene még elérnie az SZDSZ-nek, hogy betöltse “történelmi küldetését”?

De hiszen itt van még Demszky, a Párt emblematikus embere. Szegény fővárosunkon beteljesedni látszik a liberális álom, ráadásul dupla rajta a teher, Gyurcsányékon felül még Demszkyt is el kell viselnie. Hovatovább már Pesten sem működik semmi sem, mindenkinek magának kell gondoskodnia magáról. Például a közlekedésben közeleg az idő, amikor csak akkor járnak a buszok, villamosok, ha az utazni vágyók a végállomásokon összedobják a pénzt a járat indulására, a többiek pedig mennek, ahogy tudnak, gyalog, biciklivel,

autóval (ha lesz pénzük benzinre).

És az SZDSZ a népszavazási kampányban még a szocializmus visszatérésével riogatta a népet, észre sem véve, hogy a “rendszerváltás” veszteseit jelentő tömegek számára a Kádári szocializmus aranykor volt a jelenlegi liberális diktatúrához képest.

Abban igazad van Feri, hogy ezek tényleg politikai pancserek, viszont tudatos gazemberek.

Miért gondolod, hogy ha az SZDSZ most karakán módon kezdeményezné a parlament feloszlatását, akkor még az új választásokon learathatná ennek a gyümölcsét? Hiszen már magad sem hiszel a sikerben, amikor azt mondod: “Attól tartok, most már késő. Azért késő, mert a mostani SZDSZ a csupa régi-új vezetőjével nem képes megtalálni az önállóság politikai üzenetét.”

És mi lenne ez az “önálló politikai üzenet”, Feri? Csak nem a rasszizmus, a fasizmus, az antiszemitizmus elleni harc? Vagy netán a globalistáknak kiszolgáltatott magyarság jogainak védelme? Az előbbi nem önálló, már lejárt, de mindig vissza-visszatérő lemez, az utóbbi pedig nem illik bele a “magyar liberális párt” “víziójába”.

Elkeseredésre nincs okod, Feri. A jelenlegi MSZP-ben az SZDSZ szelleme tovább él, sőt szárnyal. És nemcsak a dezinformációs zseni kormányfőben, hanem az egész vezetésben, Arató Gergelytől a “cigarettás rendőr” Szili Katalinon át, a Finder Bt.-vel azonos karcagi illetőségű Vadai Ágnesig.

Amíg ők bitorolják a hatalmat ebben az országban, addig – mint Lenin – az SZDSZ élt, él és élni fog. Persze csak akkor, ha hagyjuk.

Somogyi János

egykori harcostársad

Somogyi János

Comments are closed.