Forrás: Híradó

Sporthírek

A FIA vezetője még márciusban keveredett durva szexbotrányba

Felszólította Max Mosley-t, a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) elnökét Bernie Ecclestone, a Forma-1 ura, hogy távozzon önként posztjáról, mielőtt még megsemmisitő vereséget szenved a közelgő bizalmi szavazáson. Ecclestone erről a Daily Telegraph című brit lapnak nyilatkozott, szombaton.

A márciusban kirobban szexvideós botrány óriási visszhangot váltott ki az autósport világában, többen azonnali lemondásra szólítva fel Mosley-t, aki inkább bizalmi szavazást kért maga ellen a szövetség tagjaitól. A szavazást kedden tartják Párizsban, Ecclestone szerint azonban Mosley biztosan vereséget szenved majd és senki sem fogja támogatni. Az idős üzletember szerint ezért mindenki jobban járna, ha keddig önként lemond a posztjáról.

Mosley-ről a News of the World című újság még március végén közölt olyan felvételeket, amelyeken a Forma 1-et is ellenőrző Nemzetközi Autómobil-szövetség 68 éves elnöke látható, amint öt prostituált körében náci szerepjátékot játszva szado-mazo szexet folytat. A náci díszlet már csak azért is kínos Max Mosley számára, mert annak idején apja, Oswald Mosley volt a brit náci párt alapítója. Brit zsidó szervezetek, illetve korábbi Forma 1-es pilóták már akkor is az elnök azonnali lemondását követelték. Mosley nős, két gyereke van, a FIA elnöki tisztét 1993 óta tölti be.

Comments are closed.