Forrás: Híradó

Belpolitikai Napló

A motoros társaság Andrassew Iván egyik cikkén háborodott fel

A gój motorosok április 29-én a Népszava szerkesztősége elé vonulnak, miután Andrassew Iván, a lap publicisztikai rovatának vezetője néhány hete a Hócipő című szatirikus lapban egy rövid írást közölt a társaságról. A szerkesztőség tiltakozó akciójához a MÚOSZ is csatlakozott és a részvételét jelezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

Az írás megjelenése után néhány nappal a Népszava szerkesztősége levelet kapott a motorosok elnökétől, azzal az ígérettel, hogy a motoros társaság április 29-én a szerkesztőség elé vonul.

A Népszava szerint a gój motorosok terve nem csak Andrassew Iván ügye. Hiszik, hogy a józan gondolkodású emberek nem tűrik el az ilyen megfélemlítő demonstrációkat, ezért a szerkesztőség igyekszik megakadályozni a motorosok tervének végrehajtását.

„Hiszek abban, hogy amikor április 29-én a Népszava szerkesztősége elé érnek, velem együtt várják Önöket az antifasiszta biciklisták, a szabadelvű – és a balodali motorosok, a gyalogzsidók, a gördeszkás cigányok, a rolleres melegek (…), a háromkerekűs újságírók oldaliságuktól függetlenül, Isten hívei és ateisták, és azok a mit tudom én milyen világnézetű polgárok, akik ráérnek ebben a hülye időpontban” – írja Andrassew Iván a Népszavában a Gój Motorosok Egyesülete elnökét megszólítva.

A szerkesztőség tiltakozó akciójában a legnagyobb magyar újságíró szervezet is részt vesz. „Még nem tudom milyen járművel érkezünk, de számíthatnak a MÚOSZ-ra” – mondta el Eötvös Pál elnök.

A gój motorosok fenyegető fellépése elleni demonstráción való részvételét jelezte több civil szervezet, többek között a Nagy Imre Társaság, a MÚOSZ és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

Comments are closed.