Forrás: Híradó

Sporthírek

A junioroknál a Tóth Renáta, Kékegyi Szabina, Máté Ildikó, Lónay Hajnalka, Kapitány Olívia összetételű csapat utazik Franciaországba

Csütörtökön a franciaországi Clermont-Ferrandban kezdődik a női tornászok Európa-bajnoksága, melyen a célkitűzés csapatban a 14-15. hely megszerzése, s két szerenkénti finálé elérése.

A felnőttek számára csak csapatversenyt (Böczögő Dorina, Korcsmáros Enikő, Gombás Laura, Csillag Tünde és Csiszár Anna) és szerenkénti finálét rendeznek, egyéni összetettben nem hirdetnek eredményt. Magyarországon már egy ideje az Eb-szisztéma szerint folyik a gyakorlás, vagyis a csapat öt főből áll, de minden szeren az előre megjelölt három sportoló eredményét veszik figyelembe a végelszámolás során. A magyar gárda a harmadik csoportban szerepel, többek között legnagyobb riválisaival, a németekkel és a finnekkel is egyszerre lép a szerekhez. A magyarok ugrással kezdenek.

Az együttes húzóembere az olimpiai induló Böczögő lehet, aki mind a négy szeren bemutatja gyakorlatait, mint ahogy várhatóan Gombás is, míg Korcsmáros korábbi térdsérülése miatt a talajt biztosan kihagyja.

Böczögőék pódiumedzésére kedden, a csapatversenyre csütörtökön kerül sor, amely egyben selejtező a szombati nyolcas csapatdöntőre és a vasárnapi egyéni szerenkénti fináléra. A szakvezetés a csapat 14-15. helyével lenne elégedett, és két szerenkénti fináléban bízik ugrásban: az olimpiai résztvevő, Világkupa-4. helyezett Böczögő Dorina és a tavalyi amszterdami kontinensviadal ugrás fináléjának 7. helyezettje, Korcsmáros Enikő személyében.

A junioroknál a Tóth Renáta, Kékegyi Szabina, Máté Ildikó, Lónay Hajnalka, Kapitány Olívia összetételű csapat utazik Franciaországba.

A program:

kedd – felnőtt pódiumedzés (magyarok 16:15-től )

szerda – junior pódiumedzés (magyarok 15:45-től)

csütörtök – felnőtt csapatverseny (legjobb 8 fináléba kerül), egyben selejtező az egyéni szerenkénti fináléra (magyarok 15-től, várható végeredmény 20 ó)

péntek – junior csapatverseny, egyben egyéni összetett és selejtező az egyéni szerenkénti fináléra (magyarok 15:30-tól, várható végeredmény 20 ó)

szombat – felnőtt csapatfinálé (14 ó)

vasárnap – junior és felnőtt szerenkénti finálé (junior 10-től, felnőtt 14-től, várható végeredmény 17 ó)

Comments are closed.