Forrás: 168 Óra

2008.03.15. 11:24

szerző: 168 Óra Online forrás: 168 Óra

A hivatalos bejelentés szerint a Jobbik és a Magyar Önvédelmi Mozgalom ma reggel istentiszteletet tartott a Szabadság téri Hazatérés templomban. Onnan a résztvevők Gyurcsány-ellenes jelszavakat üvöltözve a Fővám téri demonstrációra mentek át.

A templom bejáratánál a Magyar Gárda tagjai álltak sorfalat, volt, aki árpádsávos zászlóba burkolózva ült a padban.

Idősebb Hegedűs Lóránt tartotta a prédikációt. Azzal lelkesítette a hallgatóságot, hogy ők többet tettek 24 óra alatt, mint mások évek alatt. „Egyetlen lehetőségünk óriásivá nőni a történelmi súlyok alatt, amikor mindenki ellenünk van.” Úgy fogalmazott: március 9-én sikerült három elmérgesedő pattanást időlegesen meggyógyítani. A haza az, amit teleszülünk – mondta.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A 12 pontra utalva „sajtószabadságot” és a „cenzúra” eltörlését követelte. Úgy fogalmazott: „Ezek 168 órán át hazudhatnak, míg mi 200-500 embernek csupán egy órán át beszélhetünk”. Követeléseik között említette a „magyar, nem kozmopolita piacot, valamint, hogy katonáinkat ne vigyék külföldre. „Itt vércsék vijjonganak, hogy a gárdát meg kell szüntetni, pedig másunk sincs, mint a Gárda”. Majd Olaszliszkára utalva azzal fordult a hallgatósághoz: „Még hány Szögi Lajosnak kell meghalnia?”

A miséről a jobbik által szervezett menet útvonala az október 6-a utcán vezetett át, ahol a Gyurcsány-ellenes szlogeneket, illetve a „fegyverbe, fegyverbe” jelszót kiabáló szélsőségeseket valaki többször leöntötte az emeletről vízzel. Néhányan fel akartak rohanni a lakásba, őket ifjabb Hegedűs Loránt higgasztotta és térítette el szándékuktól. A menet a Fővám térhez ment, ahol Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége tart demonstrációt.

A menetben egy transzparenst visznek, amelynek felirata: „Petőfi üzenete Peresznek: Foglalod a kurv” anyádat, de nem ám a mi hazánkat.”

Comments are closed.