Forrás: Magyar Rádió

Ismét harcok vannak a Gázai-övezetnél – a Hámász fegyveresei most először találtak el egy izraeli helikoptert, mégpedig géppuskával.

Ismét fellángoltak a harcok a Gázai-övezetnél az iszlám dzsihád több vezetőjének ciszjordániai megölése óta, bár egyelőre viszonylag kevés rakéta esik izraeli területre. A dzsihádosok bejelentették, hogy új házi fejlesztésű rakétájuk hatótávolsága 22 kilométer, vagyis akár Askenont is lőhetik vele – közölte az izraeli rádió.

Közben a Hamasz a gázai harcok történetében először, eltalált egy izraeli helikoptert egy géppuskával, amit még a tavaly júniusi hatalomátvételkor vettek el a fatahos biztonsági erőktől. A Hámász bejelentette, hogy továbbra is lőni fogják az izraeli légierő gépeit. Az izraeli hadsereg nem erősítette meg és nem is cáfolta az esetet, de azt elismerték, hogy egy helikopter könnyebben megsérült, mielőtt biztonságban izraeli területen landolt volna. Izraeli becslések szerint a Hámásznak 14, Fatahtól zsákmányolt orosz gyártmányú gépfegyvere van és kezdetleges légelhárító egységként alkalmazzák őket.

Az izraeli hadsereg egyhetes szünet után ismét lőtt gázai területen lévő fegyvereseket. Megöltek három iszlám dzsihád harcost, akik mint a másik oldalon is elismerték, éppen Kasszam-rakéták kilövésére készülődtek.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.