Forrás: Magyar Rádió

A holokauszthoz hasonlította a palesztin elnök az izraeliek gázai bosszúhadjáratát, amelyben nyugati hírügynökségek szerint negyvennél többen meghaltak.

Az amerikai AP hírügynökség arról is beszámolt, hogy a halottak fele fegyvertelen lakos, nők és gyerekek is vannak az áldozatok között. Több mint 160-an megsebesültek, egyes beszámolók szerint a benzinhiány nehezíti a sérültek szállítását.

Az izraeli hadsereg két katonája meghalt, hét megsebesült a hadműveletben, amelyet a korábbi palesztin rakétatámadásokra válaszul indítottak. Az egyik izraeli rakéta a Dzsabalíja menekülttáborban robbant. Az izraeli elit alakulatok harckocsikkal és buldózerekkel nyomultak be a Gázai övezet északi részébe.

A gázai harcok mellett továbbra is Izraelben landolt reggel óta több mint harminc kasszám és iráni gyártmányú, nagyobb hatótávolságú rakéta. A 110 ezres Askelon is tűz alatt van már napok óta. Az izraeli szárazföldi akciók célja a kasszámok kilövésének megakadályozása.

Mahmúd Abbász palesztin elnök felszólította az izraelieket a harcok leállítására, a gázai szélsőségeseket pedig a rakétatámadások beszüntetésére.

MR, Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.