Forrás: MA

Legalább tíz ember kéne…

Ügynökök épülnek a Magyar Gárdába?

A Magyar Gárdába való azonnali beépülést, lehallgatást és bomlasztást szorgalmaz egy, a HavariaPress hírügynökség birtokába jutott nemzetbiztonsági tanulmány.

2008.02.06 07:57, HavariaPress

A hat oldalas dokumentum a Magyarországon élők biztonsági helyzetét elemzi, a szervezet tevékenységének tükrében. Az MSZP Biztonságpolitikai tagozat Nemzetbiztonsági Munkacsoport korábbi elnöke által írott anyag 10 milliárd forint nagyságrendű anyagi támogatást kér a nemzetbiztonsági szolgálatoknak a reálérték fenntartása érdekében.

A javaslat szerint a szolgálatoknak legalább 10 főt kéne beépíteniük a Magyar Gárdába, bár a szerző reális veszélynek tartja, hogy a jobboldali érzelmű munkatársak kiszivárogtathatják az operatív lépéseket a gárda vezetőinek. A dokumentum a Gárda feltételezett külföldi pénzforrásainak felderítésére külföldi titkosszolgálatok bevonását is kezdeményezi.

A tavaly nyáron készült és azóta az interneten is olvasható irattal kapcsolatosan a hírügynökség megkérdezte a Miniszterelnöki Hivatalt, hogy az illető a tanulmányt melyik állami szerv megrendelésére készítette, de a kérdésre csak későbbre ígértek választ.

Comments are closed.