Forrás: Blikk

LUDWIGSHAFEN – Tizenkét méter magasból dobta ki gyermekét a lángoló házban rekedt apa, míg anyja kétségbeesetten sikoltott a lent állóknak, hogy kapják el a kicsit. A szülők a biztos haláltól mentették meg gyermeküket, amikor a hátborzongató lépésre szánták el magukat. A picit elkapta egy tűzoltó, de a szülők bennégtek…

AFP

A kisbaba sikoltva zuhant, csak reménykedhettek a szemtanúk, hogy valamelyik tűzoltó elkapja

Farsangi utcabált néztek épp a ludwigshafeni négyszintes bérház lakói, amikor az első emelet egyik lakásában tűz ütött ki. A lángok hamar elborították a folyosót is, és a fából ácsolt lépcsőház valóságos kéményként szívta fel a pokoli tüzet a felsőbb szintekre. A házban 59 ember élt, a legtöbbjük a lakások ablakaiba, erkélyeire szorultak. Így próbált menekülni a lángoló lakásból az a házaspár is, akik végül rettenetes dologra szánták el magukat. Egyéves kisfiukat a 12 méteres mélységbe dobták a biztos tűzhalál elől, bár csak reménykedhettek, hogy lent, a kezét nyújtogató tűzoltó valóban elkapja.

– Olyasmit láttam, amit soha életemben nem fogok elfelejteni – mondta az egyik helyi lapnak egy szemtanú. – A kicsi csak zuhant, mintha percek teltek volna el. Több tűzoltó is állt, feltartott karokkal, hogy elkapják.

A tűzoltó a csodával határos módon elkapta a harmadikról zuhanó kisfiút, de a szüleit már nem tudták megmenteni. Kilenc társukkal együtt elevenen égtek benn a pokollá vált épületben. 24 embert kórházban ápolnak, a legtöbbjüket az első emeleti erkélyekről mentették ki a tűzoltók kosaras emelővel, vagy csak úgy kézzel, az utcán parkoló autókra állva. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják, de nem lehetetlen, hogy egy neonáci csoport gyújtotta fel a többségében török bevándorlók lakta épületet.

K. Á.

Comments are closed.