Forrás: HVG

Beépülés

„Nem felkérésre, hanem a figyelemfelhívás és javaslat tétel szándékával készítettem el azt az anyagot, amely a Magyar Gárdába való azonnali beépülést, lehallgatást és bomlasztást szorgalmazza” – közölte a hvg.hu-val Várhalmi Miklós, MSZP Biztonságpolitikai tagozat Nemzetbiztonsági Munkacsoport korábbi elnöke.

Várhalmi Miklós, az MSZP Biztonságpolitikai tagozat Nemzetbiztonsági Munkacsoport korábbi elnöke a dokumentumban a Magyar Gárdába való azonnali beépülés mellett a Magyarországon élők biztonsági helyzetét elemzi, a szervezet tevékenységének tükrében.

A javaslat szerint a szolgálatoknak legalább 10 főt kéne beépíteniük a Magyar Gárdába, bár a szerző reális veszélynek tartja, hogy a jobboldali érzelmű emberek kiszivárogtathatják az operatív lépéseket a gárda vezetőinek. A dokumentum a Gárda feltételezett külföldi pénzforrásainak felderítésére külföldi titkosszolgálatok bevonását is kezdeményezi.

Várhalmi Miklós elmondta, a Magyar Gárda megalakulása után fontosnak tartotta, hogy foglalkozzon az egyesülettel, hiszen annak jogossága megkérdőjeleződik. „Az pedig alapvető, hogy ha egy szervezet a társadalom számára nem elfogadható, akkor ellenőrzik azt. Épp ezért úgy gondolom, hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt, és lehet hogy már túl vannak a beépülésen, esetleg folyamatban van a dolog, vagy ezután fog bekövetkezni.”

Várhalmi hangsúlyozta, nem várt különösebb visszajelzést azon kívül, amit a tavaly készült anyag kapcsán kapott: miután elküldte a javaslatot Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, a kabinetirodától felhívták és megköszönték a dokumentumot.

Comments are closed.