Forrás: Magyar Rádió

Izraelben legkevesebb négy ember halt meg egy öngyilkos merényletben délelőtt. Egy éve nem történt hasonló a zsidó államban.

Ismét lecsapott az öngyilkos terror Izraelre. Ezúttal a Dimona nevű kisváros bevásárlóközpontját lepték meg a magukat felrobbantó iszlám fanatikusok. Dimona nevét a mellette található atomreaktor révén ismeri a nagyvilág. Ott készülnek – állítólag – az izraeli atomfegyverek, bár ezt hivatalosan soha nem ismerték el az ország vezetői.

Magyar idő szerint fél 10-kor két robbanóövvel felfegyverzett terrorista érkezett a városka üzletközpontjába, ahol a katonai rádió legfrissebb hírei szerint több mint 20 mentőautó szállította el a legközelebbi kórházba a sérülteket. A szemtanúk szerint csak az egyik öngyilkos robbantónak sikerült működésbe hoznia a rászerelt bombát. Társát a biztonságiak még időben lelőtték. Egy a Fatahhoz tartozó terrorszervezet vállalta hivatalosan az akciót, közösen egy másik palesztin csoporttal. Utoljára több mint egy éve, tavaly január 29-én hajtottak végre öngyilkos robbantást Izraelben.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.