Forrás: Magyar Rádió

Hóekék az olajfák tövében. A meteorológusokon kívül a politikai elemzők is úgy látják, hogy Izraelben vihar készül.

Jeruzsálemben hóvihart jósolnak estére. A rendkívüli, szokatlan hideg miatt holnap várhatóan térdig érő hóban gázolhatnak a város lakói, de nem csak a meteorológusok ígérnek ítéletidőt, hanem a második libanoni háború kudarcának okait vizsgáló Vinograd-bizottság is, amely éppen holnap teszi közzé végleges jelentését. Már bejelentették, hogy bármi is potyog az égből, mindenképp megtartják féléve várt sajtótájékoztatójukat.

A jeruzsálemi városháza hóekék hadával készül a nagy eseményre. reményeik szerint járhatóak lesznek a kórházakhoz és a sajtótájékoztatóhoz vezető utak. Bár ilyenkor a több évente előforduló igazi hóban, Jeruzsálemben szokás szerint leáll az élet. Az emberek nem mennek munkába, nem nyitnak ki a boltok és az iskolák. Mindenki önfeledten hógolyózik. Illetve holnap várhatóan a tévé előtt ül és nézi a folyamatos közvetítéseket a libanoni háború tanulságairól.

Sok függ a jelentéstől. Ugyanis Ehud Barak, a koalíciós Munkapárt vezetője hivatalba lépése előtt bejelentette, hogy ha Vinográdék elítélik Olmertet, akkor kilép a kabinetből és már írhatják is ki az előrehozott választások időpontját Izraelben.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.