Forrás: HVG

Átvonuló gázaiak

Egyiptomi rohamrendőrök lezárták szombaton a rafahi átkelőt a Gázai övezetből autón érkező palesztin lakosok előtt, miután a Gázai övezetben lakó palesztinok szombaton már autókkal mentek át tömegesen Egyiptomba, miután a Hamász emberei előző nap buldózerekkel a járművek előtt is szabaddá tették az átjárást.

Egyiptomi rohamrendőrök lezárták szombaton a rafahi átkelőt a Gázai övezetből autón érkező palesztin lakosok előtt. Több tucatnyi rohamrendőr sorfalat alkotott két olyan kerítésrés előtt, amelyen autók is átférnek, mögöttük pedig több egyiptomi páncélozott jármű felsorakozott.

A Hamász palesztin radikális szervezet emberei pénteken buldózerekkel járművek előtt is szabaddá tették az átjárást Egyiptom felé. Az egyiptomi határőrök először tettek némi tétova intézkedést a palesztinok újabb tömeges átjutásának megakadályozására, de később ezt feladták.

Izrael közben megtiltotta polgári személyeknek, hogy az egyiptomi határ közelébe menjenek, tartva attól, hogy a Gázai övezetből Egyiptomba átjutott palesztinok immár az izraeli-egyiptomi határon áthatolva megtámadják őket.

Comments are closed.