Forrás: Index

Visszautasítottak egy a három kismalac történetén alapuló meseregényt egy gyermekkönyv-díjtól, mert a zsűri szerint a történet sértheti a muszlimokat – számolt be a hírről a [url=http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/books/children/article3241394.ece]Times[/url].

Az általános iskolásokanak szóló rajzos mesekönyv – The Three Little Cowboy Builders (A három kis cowboy munkás) – nemcsak a muszlimokat, hanem a építőmunkásokat is sértheti. A zsűri faramuci magyarázata szerint nem túl szerencsés választás az építőmunkás-malac párhuzam, mert kirekesztő lehet a munkásokkal szemben. Ezen felül nem ajánlanák a könyvet a mohamedán vallásúaknak sem. Ann Curtis a könyv kiadója csalódottságán túl meglehetősen szűk látókörűnek nevezte azokat, akik a mesében kirekesztő elemeket találnának.

One Response to “A három kismalac sérti a muszlimokat”

  1. ofrafan

    Ezen elv alapján be kéne tiltani az összes mesét ami a boszorkányokról, Vasorrú Bábáról szól, mert hiszen ez (ugye a „bába” nőt jelent) sérti a nőmozgalmi aktivistákat, általában a nőket! Be kell tiltani az összes olyan filmet és regényt, amiben bármely szereplő imádkozik, vagy felsóhajt hogy „jaj Istenem”, mert ez sérti az ateistákat. A világháborús műveket is be kell tiltani, mert sérti a németeket, s a „Gyökerek” című filmet és regényt mert sérti a négereket. Általában minden irodalmat és filmet be kell tiltani, mert holtbiztos hogy lehet valamit találni, amibe bele lehet kötni, hogy ez valakit valamiért sért.