Forrás: Index

A Berlinben élő 31 éves hiphopsztártól kedd este vált meg a műsor, közölte a német RTL televízió. „Súlyos aggályok merültek fel Tomekk-kel szemben” – olvasható a kereskedelmi csatorna által kiadott közleményben.

Egy, a csatorna birtokába került videofelvételen a zenész látható, amint éppen náci karlendítésre emeli karját a kamera előtt, majd a német himnusz nemzetiszocialista verziójának első strófáit énekli. A felvétel a valóságshow kezdete előtt egy héttel készült.

Dj Tomekk – eredeti nevén Tomasz Kuklicz – internetes oldalán egy rövid bejegyzés olvasható, amely szerint a híresség úton van Németország felé Ausztráliából, ahol a show-t forgatják, és hazatértét követően ígér tájékoztatást. Az RTL weboldalán ugyanakkor már olvasható egy nyilatkozat, amelyben a sztár azt állítja, hogy ő „minden, csak nem idegengyűlölő”. „Nem láttam a felvételt, nem tudom, mi van rajta, de azt hallottam, hogy állítólag egy hitleri karlendítés látható a felvételen. Egyelőre nem tudok magyarázattal szolgálni az ügyre, de az biztos, hogy nem volt komoly” – mondta.

A sztár ugyanakkor bocsánatot kért a színvonaltalan viccért. Ez azonban nem változtatta meg a csatorna döntését, „a humor e fajtája elfogadhatatlan egy televíziós produkció környezetében” – áll a kölni székhelyű tévétársaság közleményében.

Németországban törvény tiltja a náci karlendítést, de mivel a felvétel Ausztráliában készült, egyelőre bizonytalan, hogy Tomekk ügye jogi útra terelődik-e.

Comments are closed.