Forrás: Index

A Hezbollah birtokában vannak a 2006-os libanoni konfliktusban megölt izraeli katonák testrészei, közölte Hasszán Naszrallah, a szélsőséges libanoni síita szervezet vezetője, aki több mint egy éve jelent meg utoljára a nyilvánosság előtt, írja a BBC.

Naszrallah hívei tömegében szólalt fel szombaton Bejrút déli részén a síita asúra fesztiválon. Ezen az ünnepen Husszein imámról, Mohamed próféta unokájáról emlékeznek meg, aki 680-ban esett el a kerbelai csatában. A Hezbollah tévécsatornája, az al-Manar szerint a gyűlésen egymillió ember jelent meg.

„Fegyvereseink harcoltak a cionisták ellen, megölték őket és összeszedték testrészeiket. Nem jelentéktelen testrészekről van szó, elmondom az izraelieknek is: fejek, lábak, karok. Birtokunkban vannak még majdnem teljes holttestek, a fejtől, egészen a csípőig” – mondta Naszrallah. Izraeli katonák testrészeit már korábban is felhasználták fogolycseréknél, írja a BBC.

Nézze meg képeinket!

A 34 napig tartó háborúban a Hezbollah túszul ejtett két izraeli katonát. Az összecsapásokban 1200 civil halt meg Libanonban, és 160 ember vesztette életét Izraelben, többségük katona volt.

Közben Irakban utcára vonultak az emberek a síiták egy legszentebb ünnepén. Kerbalába 2 millióan zarándokoltak el. A biztonságot 20 ezer rendőrrel és katonával próbálják garantálni. A készültséget azért is rendelték el, mert pénteken a rendőrség és síita csoportok összecsaptak két településen is, több tucat ember életét vesztette. A tavalyi asúra ünnepen 263 ember halt meg.

Comments are closed.