Forrás: Híradó

Muzulmán vért szürcsölő vámpírként festették le Busht

2008. január 9. 17:48

Húszezres Hamász-tüntetés volt Gázában az amerikai elnök izraeli látogatása ellen

A Hamász radikális palesztin szervezet támogatóinak ezrei tüntettek szerdán Gázában George Bush amerikai elnök izraeli és ciszjordániai látogatása ellen.

Az iszlamista szervezet mintegy húszezer szimpatizánsa amerikai és izraeli zászlókat égetett el s Busht muzulmán vért szürcsölő vámpírként ábrázoló rajzos táblák alatt vonult fel a tüntetésen.

A tüntetés végén rendezett nagygyűlés szónokai szerint Bush látogatásának egyetlen célja, hogy segítséget nyújtson Izraelnek a palesztinok ellen.

„Bush első szavai Izrael biztonságáról szóltak, de egy szót sem szólt a ciszjordániai zsidó telepekről és a népünk ellen intézett izraeli támadásokról” – mondta a nagygyűlésen Mahmúd az-Zahar, a Hamász egyik magas rangú tisztségviselője.

Támadás szélsőségesek ellen

Közben két palesztin meghalt, további négy pedig megsebesült egy izraeli katonai csapás következtében Gázában – közölték palesztin biztonsági illetékesek és orvosok.

Az izraeli hadsereg megerősítette a csapásmérés tényét, hozzátéve, hogy olyan szélsőségesek ellen indított támadást, akik lövedékeket lőttek ki előzőleg a dél-izraeli Szderót városra. A hadsereg közleménye szerint „földről indított lövedékkel” mértek az izraeli katonák válaszcsapást a szélsőségesekre.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.