Forrás: Index

Oszama bin Laden terroristavezér újabb hangüzenete jelent meg szombaton a világhálón. Az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat szaúdi vezére jórészt Irakról beszélt az 56 perces hangfelvételen, ugyanakkor szokatlanul komolyan megfenyegette Izraelt.

Biztosítani szeretném népünket Palesztinában, hogy ott is kiterjesztjük a dzsihádot (szent háborút) – mondta, hozzátéve: Felszabadítjuk egész Palesztinát, a (Jordán) folyótól a tengerig.

Óva intette az iraki szunnita arabokat attól, hogy csatlakozzanak az Irakban az al-Kaida ellen harcoló törzsi csoportokhoz. A szaúdi terroristavezér figyelmeztette a szunnita arabokat arra is, nehogy vezetőik csatlakozzanak egy esetleges iraki egységkormányhoz. Szavai szerint a bagdadi kormány csak arra szolgál, hogy Washington segítségére legyen az iraki olaj elrablásában.

A hangfelvétel hitelességét független forrásból egyelőre nem erősítették meg, de a hang hasonlít bin Ladenére. Az al-Kaida vezére a mostanit nem számítva idén eddig négyszer jelentkezett: egy videoüzenetben és három hangfelvételen. h i r d e t é s

Comments are closed.