Forrás: Index

Nem volt eredményes a palesztin elnök és az izraeli kormányfő újabb, csütörtökön Jeruzsálemben tartott találkozója; a feleknek nem sikerült feloldaniuk a Kelet-Jeruzsálem körüli zsidó telepek tervezett bővítése körüli ellentéteket.

Mahmúd Abbász és Ehud Olmert először tartottak hivatalos találkozót az izraeli-palesztin béketárgyalások múlt havi újraindítása óta; kétórás megbeszélést folytattak az izraeli miniszterelnök hivatali rezidenciáján.

Palesztin illetékesek elmondása szerint Abbász palesztin elnök Har Homa zsidó telep bővítésének befagyasztását követelte a megbeszélésen. A találkozó előtt Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterhez fordult, próbálva kieszközölni, hogy Washington gyakoroljon nyomást Izraelre az építési tervek elvetése érdekében.

Száeb Erekát, a palesztin tárgyalóküldöttség vezetője elmondta: Abbász a megbeszélésen aláhúzta, hogy a zsidó telepek bővítésének leállítása elengedhetetlen a novemberi annapolisi Közel-Kelet-értekezleten elindított, az elképzelés szerint a végső békemegállapodás aláírásához vezető tárgyalások előmozdítása érdekében. h i r d e t é s

Comments are closed.