Forrás: Híradó

Braun: abszolút balek voltam!

2007. december 21. 06:09

Braun Márton, Szekszárd fideszes honatyája beszédet mondott egy olyan rendezvényen, melyen a Magyar Gárda állt sorfalat. A város fideszes polgármestere, Horváth István helyett ugrott be. Vajon a helyi pártszervezet köthető a militáns csoporthoz?

Abszolút balek voltam – nyilatkozta a Népszabadságnak Braun Márton, Szekszárd fideszes parlamenti képviselője, aki felszólalt azon a rendezvényen, amelyen a Magyar Gárda állt díszsorfalat.

Szekszárdon december 5-én félszáz helybéli emlékezett meg arról, hogy három évvel korábban a kettős állampolgárságról tartott népszavazás elbukott. Mivel a téren a Magyar Gárda is ott volt, sokan arra a következtetésre jutottak, hogy a szekszárdi Fidesz számára vállalható a félkatonai szervezet.

Braun tiltakozik e feltevés ellen. A 44 éves, jogász-közgazdász végzettségű politikus azt mondta: Horváth István polgármester mondott volna beszédet, helyette ugrott be, a kezdés előtt egy órával szóltak neki, alig maradt ideje arra, hogy felkészüljön, így nem tájékozódtam a megemlékezés részleteiről.

Mint fogalmazott: amikor már ott állt, és a műsorközlő bejelentette, hogy beszédet mond, akkor kezdtek el vonulni „azok a manuszok”. Ha tudja, hogy a gárda tagjai is ott lesznek, oda sem megy – tette hozzá Braun.

A hírt közlő Népszabadság megemlíti, hogy Braun Márton nem először került efféle kínos helyzetbe. 2003. október 23-án Szkítia könyvesbolt nyílt Szekszárdon, s annak a megnyitóján is mondott ünnepi beszédet. Arra biztatta a megjelenteket, hogy minél többször jöjjenek el ebbe a boltba. Csakhogy az üzlet polcain antiszemita kiadványok sorakoztak.

Braun mindezt úgy magyarázta: a bolt gazdáját nem ismerte, és egy ismerőse kérte meg arra, hogy nyissa meg az üzletet. Mivel aznap sűrű volt az időbeosztása, s egyik helyről a másikra sietett, nem maradt ideje megnézni a bolt kínálatát. Amikor belépett, akkor azért látott egy-két gyanús könyvet, de akkor már nem akart ünneprontó lenni, és elmenekülni a helyszínről.

A szekszárdi Szkítia könyvesbolt egyébként több mint egy éve bezárt. Igaz, azóta nyílt egy hasonló üzlet, amely az Álmos-Szkítia nevet viseli. Az antiszemita kiadványokból bőséges kínálatot nyújtó boltot a város polgármestere avatta a múlt hónapban.

Az ugyancsak fideszes Horváth István erről a következőket mondta: körbenézett, és látott nagyon sok értékes könyvet a magyarság múltjáról, a határon túli területek szépségéről, kultúrájáról. Tény, hogy voltak ott olyan szélsőséges nézeteket terjesztő könyvek is, amelyek tartalmával nem értek egyet, de olyan könyvek minden könyvesboltban vannak – érvelt a polgármester, aki leszögezte: nem bánja, hogy megnyitotta a boltot, ahogy azt sem, hogy elvállalta az ünnepi beszédet a gárdával „sorfalazott” Garay téren, a népszavazás évfordulóján.

hirado.hu/Népszabadság

One Response to “Braun: abszolút balek voltam!”

  1. jose weiss

    KUTYABOL NEM LESZ SZALONNA