Forrás: Híradó

Filmfesztivált szervez Emir Kusturica

2007. december 18. 19:30

2008. január 14. és 21. között verseng majd 12 ország az arany, az ezüst és a bronz tojásért

Saját nemzetközi filmfesztivált tart Emir Kusturica Szerbiában. A szarajevói születésű, 52 éves filmrendező a Kustendorf nevet adja fesztiváljának, amelyet a Mokra Gora hegység egy kis településén, Drvengradban tart 2008. január 14. és 21. között. A rendezvényre művészfilmeket és kezdő filmesek alkotásait hívta meg. A fővendég Nyikita Mihalkov orosz rendező lesz, az ő legújabb alkotásával, a Tizenkettő című filmmel nyitják meg a fesztivált.

A meghívottak között van Fatih Akin német-török rendező, Cristian Mungiu román alkotó, az idei Cannes-i fesztivál Arany Pálma-díjasa és Eran Kolirin, izraeli filmkészítő.

A fesztiválon 12 ország – köztük cseh, lengyel, orosz, angol, kubai, francia, szerb – filmes iskoláinak hallgatói, illetve alkotásaik versenyeznek az arany, az ezüst és a bronz tojásért, amely Kusturica szerint a világmindenséget szimbolizálja – olvasható az Estradni magazin című szerb lapban.

Emir Kusturica rendezte a többi között A papa szolgálati útra ment, A cigányok ideje, a Macskajaj, vagy Az élet egy csoda című filmeket.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51