Forrás: HVG

Támogatás

Az Egyesült Államok 500 és 600 millió dollár közötti összeget ajánl fel a palesztinok számára a párizsi adományozó értekezleten.

A nevük elhallgatását kérő illetékesek azt nem közölték, hogy ebben szerepel-e az a 400 millió dollár, amit George Bush elnök korábban kért a kongresszustól a palesztinoknak idén nyújtandó támogatásra.

A támogatás, amelynek összegét hivatalosan hétfőn jelentik be a francia fővárosban, azt a célt szolgálja, hogy a Hamász iszlamista szervezettel szemben megerősítse Mahmúd Abbász palesztin elnököt, amikor hét évi szünet után megkezdi a béketárgyalásokat Izraellel.

Az Abbász vezette Palesztin Hatóság várhatóan mintegy 5,6 milliárd dollár kér Párizsban költségvetési támogatásként és a palesztin területek fejlesztésére a következő három évre.

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/jatahu/pu...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/jatahu/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51