Forrás: Index

Csintalan Sándort kedd este támadta meg négy ember óbudai lakásának mélygarázsában, viperával verték össze. A műsorvezető, volt szocialista politikus szerint fekete ruhás, csuklyát viselő emberek estek neki. Felismerni nem tudná őket, mivel ruházatukból csak a szemük látszott ki. Mozgásuk és a szemük alapján valószínűleg fiatal férfiak voltak, tisztán, artikuláltan beszéltek magyarul.

Csintalan Sándor nem tudja, pontosan mikor mehet haza a kórházból. Az viszont biztos, hogy egy darabig még kér rendőri védelmet, mert megfogalmazása szerint „a dolog még nincs lezárva”. Tart attól, hogy támadói visszatérnek, és családját is félti.

A műsorvezető azt mondta, hogy csak a támadás végén került szóba a pénz, amikor az életéért kezdett könyörögni. Az egyik támadó kért tőle pénzt, Csintalan Sándor át is adta a pénztárcájában lévő hétezer forintot. Mielőtt a négy ember elindult, belenéztek még a volt politikus válltáskájába is, de bennehagytak 8 ezer forintnyi fémszázast és 350 ezer forint készpénzt. „Ennyit a rablásról” – fogalmazott.

A támadás feltételezett valódi okáról a műsorvezető a Hír tévében azt mondta, hogy az utóbbi időben éles konfliktusa volt a „nácikkal, félnácikkal”, és a „szélső jobb legszélén nincs a toplistán”. Az eset valódi indítékát jelzi Csintalan szerint az is, hogy a pénz előkerülése előtt a fémbotokkal támadó fiatalok „faszszopó zsidóbérencnek” nevezték és többször azt kiabálták „vigyázz magadra, tudd, hogy mit csinálsz”.

Az országos rendőrfőkapitány 5 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel csütörtökön annak, akinek érdemi információja van Csintalan Sándor megverésével kapcsolatban. Demszky Gábor főpolgármester 100 ezer forintot ajánlott fel saját keretéből annak, aki segít kézrekeríteni a támadókat.

Comments are closed.