Forrás: MA

Csintalan Sándor áldja a sorsát, hogy támadói meghagyták életét – mert abban biztos, hogy nem rablók agyabugyálták el, hanem nácik, mivel a szélsőjobb jobb szélén nem szenvedhetik az egykori MSZP-alelnököt.

2007.12.14 07:30

Csintalanra vascsövekkel támadtak rá, és kegyetlenül helybenhagyták – örül, hogy az életét meghagyták. Szerinte támadói nem egyszerű rablók voltak, hanem nácik – ezért is nevezték „faszszopó zsidóbérenc”nek. A Hír TV műsorvezetője állítja: hetek óta figyelték, útszéli hangú telefonokban fenyegetik. A Blikknek sikerült megszólaltatnia a szigorúan őrzött tévés-politikust.

„Érthetetlen, hogy a rendőrök miért beszélnek rablótámadásról. Nem rablás volt! Műsoromban nem rejtem véka alá a véleményemet a szélsőjobb jobb széléről. Hetek óta gyaláznak, fenyegetnek levélben, e-mailben, telefonon.

Múlt héten többször is úgy éreztem, figyelnek. A náci retorika jellegzetessége, hogy előbb-utóbb erőszakot alkalmaznak. Nácik vertek meg. A tévéműsorom után hazamentem. Lehajtottam a teremgarázsba. Lent 90 fokban el kell fordulni, és leghátul, az oszlop mellett van a helyem. Beálltam, és az autó hátuljához mentem. Ekkor bukkant fel a bejárattól felém rohanó négy fekete ruhás, csuklyás suhanc, méteres vasrudakkal. A mozgásuk, a hangjuk, a szemük alapján tudom, hogy fiatalok voltak, olyanok, akik ott ugrálnak a rendőrsorfal előtt, hergelve a rendőröket. Beszorultam az autóm, az oszlop és a fal közé. Szerencsémre, mert így nem tudtak egyszerre ütni, hátulról támadni.

Szó nélkül ütni kezdtek. „F…szopó zsidóbérenc!” – kiabálták, meg hogy „Jó lesz, ha vigyázol magadra!” A földre estem, ekkor mondtam, ne öljetek meg, mire azt üvöltötték: „Akkor add ide a pénzed!” A tárcámban 5-7 ezer forint lehetett, odaadtam. Már nagyon idegesek voltak, bármikor megjelenhetett volna valaki. Elvették a pénzt, a tárcát, és a táskám eldobták. Felkapták a földről a slusszkulcsot, és kiszaladtak. Csintalan beszámolt sérüléseiről is: – A kezemen és a lábamon zúzódások vannak, a fejbőröm összevarrták. Mivel vérzékeny vagyok, még egy napra bent tartanak megfigyelésre.” – mesélte Csintalan. A rendőrség képviselői is megszólaltak.

„Jelenleg rablás alapos gyanúja miatt nyomozunk ismeretlen tettesek ellen. Adatokat gyűjtünk, és tanúkat keresünk. Sem a garázsban, sem az utcán nincs egyébként térfigyelő kamera” – mondták. Az expolitikus telefonját azért vették el, hogy ellenőrizzék híváslistáját, ezért nem lehet beszélni vele – tették hozzá. (Blikk alapján ma.hu)

Comments are closed.