Forrás: Híradó

Gusztos pénteken Kerepesre megy

2007. december 13. 14:30

A liberális párt ügyvivője a többi párt képviselőit is arra biztatja, hogy képviseltessék magukat, és tiltakozzanak az újnáci eszmék képviselői ellen

Gusztos Péter (SZDSZ) pénteken Kerepesen akar tiltakozni a településre tervezett felvonulás ellen, és arra kéri képviselőtársait, hogy ők is személyesen álljanak ki az eset kapcsán.

Gusztos Péter elmondta, hogy mélységesen egyetért az ombudsmanok hétfői nyílt levelében leírtakkal, amelyben azt kérik, hogy a választott vezetők, közjogi méltóságok nyilvánosan ítéljék el a rasszista megnyilvánulásokat.

Az SZDSZ ügyvivője ezen túl úgy érzi, hogy szükség van a személyes kiállásra is, ezért pénteken személyesen utazik a Pest megyei Kerepesre, ahol a „békés egymás mellett élésért és gyermekeink biztonságáért” címszó alatt rendeznek fáklyás felvonulást.

A liberálisok ügyvivője azt kéri képviselőtársaitól, hogy minden frakció képviseltesse magát, hogy közösen tiltakozhassanak a „gyalázatos, újnáci eszmék képviselői ellen.”

A Magyar Gárda a hirado.hu-hoz eljuttatott levelében azt írta:

„A Magyar Gárda tiszteletben tartja a Polgármester úr kérését, és nem

szeretné, ha az ellene irányuló politikai illetve média vihar a helyiek

kezdeményezését befolyásolná. Ezért – bár az egyesület a demonstráció

kezdeményezésével és céljaival egyetért – hivatalos formában nem kíván

részt venni a kerepesi rendezvényen.”

Az ügyvivő hozzátette: felhívásával még nem kereste meg a többi politikust. Ő maga az SZDSZ Új Generációjának tagjaihoz csatlakozik majd, akik korábban jelezték, hogy a helyszínre utaznak a felvonulás idején.

Az Országos Cigány Önkormányzat szerdán arra kérte a rendőrséget, hogy vonja vissza a felvonulásra kiadott engedélyt, mert azon a Magyar Gárda rendezőként szerepel.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.