Forrás: Híradó

„Rasszista irányú” támadás volt – Csintalan szerint az őrület kezd elszabadulni

2007. december 12. 19:30

A műsorvezetőt kedd este óbudai házának garázsában támadta meg négy fekete ruhás, csuklyás férfi

Csintalan Sándor szerint rasszista irányú is volt a kedden ellene elkövetett támadás. A HírTv műsorvezetője erről a Klubrádiónak beszélt szerdán este. Az MSZP volt ügyvezető alelnökét kedd este óbudai házának garázsában támadta meg négy fekete ruhás, csuklyás férfi. Vasrudakkal ütötték, majd pénzt követeltek tőle. Csintalan szerint politikai nézetei miatt támadták meg. A műsorvezető nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, és egyelőre megfigyelésre benntartják a kórházban.

Szűkszavúan nyilatkozott a Híradónak a sürgősségi betegellátó központ vezetője. Csintalan Sándor nem járult hozzá, hogy elmondja, pontosan milyen sérülései vannak. A Sűrgősségi Betegellátó Centrum vezető főorvosa közölte: nyolc napon belül gyógyuló többszörös sérülést szenvedett a műsorvezető, ezen sérülések miatt még további megfigyelésre van szüksége.

„Rasszista irányú” támadás volt – mondta a volt szocialista országgyűlési képviselő, aki újságírói közbevetésre közölte: egyetért a Fidesz közleményével is, amely szerint megveretése egyben újságíró elleni támadás és a sajtószabadság elleni támadás is volt.

Csintalan Sándor a Kontra című műsorban elmondta: sok szempontból szerencséje volt, hiszen a támadás elején úgy esett el, hogy a négy támadó nem tudta egyszerre, folyamatosan ütni. Hozzátette: az első ütés vasrúddal a fejét érte. A támadásról még elmondta: a verőemberek azonnal némán elkezdték ütni, majd többször zsidóbérencnek minősítették ocsmány jelzők kíséretében, ezt követően azt mondták neki, jobb lenne, ha tudná hol a helye, és vigyázzon magára.

A műsorvezető a körülményekhez képest sokkal jobban érzi magát, bár azt még nem tudja, hogy mikor mehet ki a kórházból. Úgy vélte, erre talán a hét végén sor kerülhet. Azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség rablást is emlegetett az ügyben, azt mondta: ez „a világ vicce”, bár történt rablás is, hiszen elvettek tőle hétezer forintot.

A támadás ügyében a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya nyomoz. Csintalan Sándor megverését az összes parlamenti párt elítélte, a főpolgármester pedig százezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Közölte: azért döntött úgy, hogy beszél a történtekről, mert ilyen helyzetben „amikor az őrület kezd elszabadulni, és az emberi agresszivitás félnáci, náci eszement szervezetekben kezd testet ölteni”, ha hallgat, akkor más emberek megveretésének ágyaz meg.

A műsorvezetőt az elmúlt időszakban sorozatosan bírálta a kuruc.info nevű külföldi szerverről működtetett honlap. Emellett a budapesti utcai rendbontásokban vezető szerepet játszó Budaházy György és Toroczkai László a múlt pénteken közleményben jelentette be, hogy beperlik Csintalan Sándort, aki „minden eddigi határon túlment” a velük szembeni „mocskolódásban”.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.