Forrás: Index

Csintalan Sándort kedden támadták meg egy III. kerületi társasház alagsori garázsában. Az expolitikust autója mellett rohanták le, négyen ütlegelték, majd a támadók kisebb összeggel, 5-7000 ezer forinttal távoztak a helyszínről.

Az esetről először a Hír tévének nyilatkozó Csintalan szerint azonban a rablás csak álca volt. A fején sérült férfi a kórházból telefonon bejelentkezve azt állította, a négy csuklyás dolga végeztével, szinte csak alibiből kért pénzt tőle. A pénzre csak azt követően terelődött a szó, amikor azt kérte a támadóktól az ütlegelés közben, hogy azért „ne öljék meg”. Ekkor vett elő a tárcájából néhány ezer forintot, de valójában „leszarták a pénzt”.

A támadás valódi oka a műsorvezető szerint az, hogy az utóbbi időben éles konfliktusa volt a „nácikkal, félnácikkal”, és a „szélső jobb legszélén nincs a toplistán”. Az eset valódi indítékát jelzi Csintalan szerint az is, hogy a pénz előkerülése előtt a fémbotokkal támadó fiatalok „faszszopó zsidóbérencnek” nevezték és többször azt kiabálták „vigyázz magadra, tudd, hogy mit csinálsz”.

Csintalant a rendőrség szervezett bűnözés elleni csoportja még az éjjel kihallgatta. Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a nyomozók az áldozat magyarázataitól függetlenül minden lehetséges szálat megvizsgálnak. Amíg az eset pontos körülményeit nem tisztázzák, a megvert műsorvezető kórházi szobáját folyamatosan őrzik.

Comments are closed.