Forrás: Híradó

Csintalan kitálal: „nem rablótámadás része volt a megveretésem”

2007. december 12. 11:57

Az újságírót „zsidóbérencnek” nevezték, ütötték és megfenyegették; Csintalan Sándort jelenleg őrzik a kórházban

Csintalan Sándor, a rendőrségi állítással szemben úgy véli, nem rablótámadás része volt kedd esti megveretése. A műsorvezető, egykori politikus az egyik kereskedelmi csatorna szerda délelőtti adásában azt mondta: valószínűleg azért követeltek pénzt a verés után tőle, hogy a támadók leplezzék eredeti szándékukat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a Független Hírügynökséggel azt közölték, hogy Csintalant jelenleg őrzik a kórházban.

Csintalan Sándor a tévének nyilatkozva közölte, hogy a négy támadó utána ment a társasház parkolójába és azonnal ütni kezdték. Mint mondta „zsidóbérencnek” nevezték és megfenyegették: tudja mit csinál és vigyázzon magára. Pénzt csak utólag kértek. Körülbelül 5-7000 forintot adott át a négy támadónak, mert annyi volt nála. A végén már azt mondta nekik: ” ne öljetek meg”. Csintalan Sándornak egyébként törése nincs, zúzódásai vannak.

Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy amíg az eset pontos körülményeit nem tisztázzák, a megvert műsorvezetőt őrzik a kórházban a rendőrök. Ezt ilyenkor személytől függetlenül megteszik a rendőrök. Azzal kapcsolatban, hogy Csintalan Sándor szerint nem rablás történt, a sajtóügyeletes annyit mondott, hogy a rendőrség a rablási szál mellett az összes felmerült információt megvizsgálja.

Demszky 100 ezer forintot ajánl a nyomravezetőkenek

Közben Demszky Gábor főpolgármesteri keretéből 100 ezer forintot ajánl fel annak, aki segíti a rendőrséget Csintalan Sándor megverőinek elfogásában – közölte az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya.

„Nem emlékszem, hogy Csintalan Sándorral valaha is egyetértettem volna, sem amikor szocialista volt, sem amióta fideszes lett. Ugyanakkor veszélyesnek és megengedhetetlennek tartom, hogy bárkit, aki újságíróként dolgozik, nyilvánosan képviselt véleménye miatt fizikai inzultus érjen” – áll a főpolgármester levelében.

Demszky Gábor azt írja: „sokan vannak, akik velem együtt viszolyogva nézik, amit Csintalan Sándor műsorvezetőként művel. Nekünk, demokratáknak az a dolgunk, hogy vitatkozzunk ezekkel a nézetekkel, és ne engedjük, hogy bárkibe erőszakkal beléfojthassák a szót”.

A főpolgármester felajánlását abban az esetben is érvényesnek tekinti, ha a tettesek kézre kerülnek, de nem bizonyítható, hogy újságírói véleménye miatt támadták meg Csintalan Sándort. Demszky Gábor szerint ugyanis a nyomozás nem minden esetben tudja feltárni az indítékot.

hirado.hu/FH/MTI

Comments are closed.