Forrás: Index

Még kedden este kiengedték a rendőrök azt a három embert, akiket azért állítottak elő, mert megzavarták a budapesti Nyugati téren a Mazsihisz Hanuka ünnepségét. Szabálysértési eljárás indul ellenük – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az ünnepség kezdetekor 20-25 Árpád-sávos zászlót lengető tüntető jelent meg a téren, azonban ők a rendőrök és a szervezők felszólítására félrevonultak. A kisebb incidens ezután történt. A Tomcat néven ismert blogger és két társa légvédelmi szirénával és egy „Eladják Magyarországot” feliratú transzparenssel próbálta megzavarni a rendezvényt. Ezzel az izraeli miniszterelnök-helyettes egy október eleji kijelentését bírálták. Simon Peresz egy tel-avivi gazdasági fórumon akkor úgy fogalmazott, hogy izraeli befektetők gyakorlatilag felvásárolták Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot. h i r d e t é s

One Response to “Kiengedték a Hanuka ünnepség megzavaróit”

  1. barat

    Kiváncsi lennék mit tenne a rendőrség, ha Karácsony Szent Napján a Bazilika elé vonulna egy 100 fős társaság izraeli zászlókat lengetve és sófárt fujva a mise ideje alatt.
    Ha ez csak előállitást és utána szabadon bocsátást jelentene, akkor a mérce azonos lenne. Ha viszont másként történne a dolog, akkor diszkrimináció lenne.
    A probléma az, hogy ez csak egy ötlet. Partnerek kellenének hozzá, de azt hiszem, hogy ezzel kár lenne próbálkozni, nem találnék 100 olyan vagány zsidó embert, aki ezt meg merné kockáztatni.