Forrás: Hírtv

Zuschlag-mentes övezetté tenné az MSZP vezetése Kiskunhalast és Bács megyét. Novemberben – előzetes tagrevízió után és szigorú központi ellenőrzés mellett – újjászervezik a kiskunhalasi alapszervezetet, december 15-én pedig megválasztják az új Bács-Kiskun megyei elnökséget.

Az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János embereinek a kiskunhalasi és a megyei szervezetben is meghatározó erejük volt. Zuschlagot az ő szavazataikkal választották az MSZP Bács-Kiskun megyei ügyvezető elnökévé a holokauszt-botrány után. A maffia-bűncselekménnyel gyanúsított politikust egyébként a párt törölte a hivatalos honlapról, ahol néhány hete még szerepelt a portré-tárban.

Zuschlag János a botrány egyik főszereplője az MSZP kiskunhalasi szervezetének eddigi elnöke, akinek pályázati maffiája 80 millió forintnyi közpénzt tüntettett el a gyanú szerint.

A másik botrány főszereplője Weiszenberger László, az MSZP kiskunhalasi önkormányzati képviselője. Egykori kistérségi megbízottként ő ismertette a pályázati pénzek visszaosztási gyakorlatát egy helyi vállalkozóval 2005-ben. Az MSZP országos elnöksége csak a leleplező videófelvétel közlése után kezdeményezte a kiskunhalasi alapszervezet feloszlatását és újjászervezését. Zuschlag János ekkor már előzetes letartóztatásban volt.

A kiskunhalasi alapszervezet november újjászervezését tagrevízió előzi meg. Valamennyi nyilvántartott tagot újra regisztrálnak az országos és a Bács-Kiskun megyei elnökség képviselőjének jelenlétében. Szekeres Imre ezzel a szigorral próbálja kiszűrni azokat a fantomtagokat, akikkel Zuschlag János duzzasztotta fel az alapszervezetet hatalma megtartására.

(hírTV)

Comments are closed.